Die Geschichte unseres Dorfes
   Das Dorf heute
   Die Geschichte unseres Wappens
   Unsere Partnergemeinden
   Ehrungen
   Daten von Tápiógyörgye
  Die neusten Fotos
   Das Bürgermeisteramt
   Der Gemeinderat
   Die verschiedenen Komissionen
   Die Minderheitenvertretung in der Gemeinde
   Erläße
   Die Schule
   Der Kindergarten
   Die Musikschule
   Die Bücherei
   Das Pflegeheim
   Das Ferienlager
   Das Dorfmuseum
   Das Freibad
   Das Naturschutzgebiet
   Die Waldschule- unser Ferienprospekt
   Ereignisse
   Stadtplan
   Tischtennis
   Fußball
 

Tisztelettel köszöntöm Önt, kedves Olvasó!
 

Engedje meg, hogy néhány szóval bemutassam ezt a kis Tápió-vidéki települést.

Pest megyében, Budapesttől 80 km-re, Szolnoktól félórányira fekvő falunk a nyugalom, a pihenés és a feltöltődés szigete. 100 %-ig szilárdburkolatú utak, kiváló új iskola,  új óvoda, zeneiskola, nagyon szép templom, falumúzeum, tájház és rengeteg köztéri szobor alkotja a település építészeti értékeit. Sok látogatónk, akik heteket töltenek itt, boldogan számolnak be barátaiknak, hogy van egy település mely tiszta, virágos és csendes.
 
Komoly falufejlesztési eredményekkel büszkélkedünk. 2005.-ben megnyertük a Magyarországi Falumegújítási versenyt. 2006.-ban ezüst érmet kaptunk az Európai falumegújítási megmérettetésen. 2007.-ben a legvirágosabb magyar falu voltunk és hazánkat képviselve az Entent Floral európai környezet szépítési versenyen szintén ezüst érmet vehettünk át.

Az elmúlt években nagy gondot fordítva környezetünk védelmére, létrehoztuk azt a tájvédelmi körzetet mely a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, és ahol nyári időszakban több száz szürke marha legelészik.

Biztosan észrevette, hogy nyitólapunkon több nemzetség nyelvéből választhatott. Mi már rég óta érezzük európaiságunkat, hisz baráti kapcsolatot alakítottunk ki Olaszországban Dosoloval, Rivarolo Del Re Ed Unitival és Zibidido San Giacomo településsel, Szlovákiában Nagymegyerhez kötődünk, Lengyelországban Debica Erdélyben Torockó a szívünk csücske, Svájcban Wünnewil-Flamattal tartunk rendkívül szoros baráti kapcsolatokat.
 
 

További részleteket a menüpontok alatt, illetve Faluújságunkból tudhat meg.

További jó böngészést kívánok!

Látogasson el Tápiógyörgyére!

Tisztelettel:
Varró István
polgármester

 

 


 

az oldal tetejére