The history of our village
Our village today
The history of our emblem
Our sister cities
Tributes
Dates of Tapiogyörgye
The latest photos
The mayoralty
The municipal council
The different comissions
The minority representation
Edicts
The school
The kindergarden
The music school
The library
The holiday camp
The village museum
The open air bath
The nature reserve
The forest school- our holiday brochure
Events 2006
City map
Tabletennis
Soccer
 
Tisztelettel köszöntöm Önt, kedves Olvasó!
 

Engedje meg, hogy néhány szóval bemutassam ezt a kis Tápió-vidéki települést.

Pest megyében, Budapesttől 80 km-re, Szolnoktól félórányira fekvő falunk a nyugalom, a pihenés és a feltöltődés szigete. 100 %-ig szilárdburkolatú utak, kiváló új iskola,  új óvoda, zeneiskola, nagyon szép templom, falumúzeum, tájház és rengeteg köztéri szobor alkotja a település építészeti értékeit. Sok látogatónk, akik heteket töltenek itt, boldogan számolnak be barátaiknak, hogy van egy település mely tiszta, virágos és csendes.
 
Komoly falufejlesztési eredményekkel büszkélkedünk. 2005.-ben megnyertük a Magyarországi Falumegújítási versenyt. 2006.-ban ezüst érmet kaptunk az Európai falumegújítási megmérettetésen. 2007.-ben a legvirágosabb magyar falu voltunk és hazánkat képviselve az Entent Floral európai környezet szépítési versenyen szintén ezüst érmet vehettünk át.

Az elmúlt években nagy gondot fordítva környezetünk védelmére, létrehoztuk azt a tájvédelmi körzetet mely a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, és ahol nyári időszakban több száz szürke marha legelészik.

Biztosan észrevette, hogy nyitólapunkon több nemzetség nyelvéből választhatott. Mi már rég óta érezzük európaiságunkat, hisz baráti kapcsolatot alakítottunk ki Olaszországban Dosoloval, Rivarolo Del Re Ed Unitival és Zibidido San Giacomo településsel, Szlovákiában Nagymegyerhez kötődünk, Lengyelországban Debica Erdélyben Torockó a szívünk csücske, Svájcban Wünnewil-Flamattal tartunk rendkívül szoros baráti kapcsolatokat.
 
 

További részleteket a menüpontok alatt, illetve Faluújságunkból tudhat meg.

További jó böngészést kívánok!

Látogasson el Tápiógyörgyére!

Tisztelettel:
Varró István
polgármester

 

 


 

az oldal tetejére